ΡΟΥΜΑΝΙΑ 4ΗΜ ΕΚΔΡΟΜΗ 25-28/10/2024

1 η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25.10.2024.(KM 694) Αναχώρηση το πρωί στις 05.30 για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμένιου. Έλεγχος συνόρων και είσοδος στη Βουλγαρία. Στάσεις καθοδόν για καφέ. Στάση πριν το πανέμορφο Βελίκο Τάρνοβο, (δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της) για γεύμα ατομικά. Είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση

. 2 η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26.10.2024.(KM 380) Πρόγευμα, νωρίς το πρωί και στη συνέχεια αναχώρηση στις 07:00, διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβας και περνώντας έξω από το Πλοέστι, φθάνουμε στην πόλη στολίδι της Ρουμανίας το Brasov. Πλημυρισμένο από τη Τευτονική κουλτούρα στην αρχή της Τρανσυλβανίας στα σύνορα με τη Βλαχία, θα σας εντυπωσιάσει με τις ομορφιές της. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στα τείχη, στην Ελληνορθόδοξη και στην Μαύρη Εκκλησία. Χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη πλατεία της. Όσοι θέλετε να απολαύσετε την μεσαιωνική αυτή πόλη από ψηλά, δεν έχετε παρά να πάρετε το τελεφερίκ και να ανεβείτε στο λόφο Τάμπα, όπου το θέαμα θα σας αποζημιώσει. Γεύμα ατομικά εδώ. Συνέχεια έχει η Σινάϊα, μια πόλη και ένα ορεινό θέρετρο στην κομητεία Πράχωβα της Ρουμανίας. Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Muntenia. Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Μονή Σινάια του 1695, γύρω από την οποία χτίστηκε. Το μοναστήρι, με τη σειρά του, πήρε το όνομά του από το Βιβλικό Όρος Σινά. Φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών σήμερα. Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES’’. Αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για μια μπύρα στο “Caro cu Bere”. Διανυκτέρευση. 

3 η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 27.10.2024 Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε στις 09:00 για περιήγηση στην πόλη: Θα δούμε το Ορθόδοξο Ρουμάνικο Πατριαρχείο. Τον πύργο της Πυροσβεστικής, την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα & την Ελληνική πρεσβεία. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (2ο στην Ευρώπη). Θα περιηγηθούμε για να θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Θα δούμε την πλατεία της επανάστασης και θα επισκεφτούμε το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου & δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό ατομικά και αγορές στο εμπορικό κέντρο Mall Cotroceni της πρωτεύουσας. Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ έξοδος για τελευταία φορά στο ιστορικό κέντρο με το πούλμαν στις 20:00. Επιστροφή εξ ιδίων. Διανυκτέρευση.

4 η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28.10.2024.(KM 694) Πρόγευμα και αναχώρηση στις 08:00 ακριβώς! για επιστροφή. Διέλευση των συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας». Από εκεί δια μέσω του Βελίκο Τάρνοβο, όπου και στάση για περιήγηση & φωτογραφίες για 10 λεπτά και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό ατομικά για μιάμιση ώρα. Συνεχίζουμε με άφιξη στα σύνορα Ορμένιου και είσοδος στην Ελλάδα. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 280€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 370 € ΠΑΙΔΙΚΟ ΩΣ 12: 210€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 * Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν .
 * Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο IBIS STYLE CITY CENTER 3*plus κεντρικό)
 * Τρία προγεύματα
. * Έμπειρο Συνοδό. *Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό. 
* Φ.Π.Α Εντός
. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 * Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. 
*Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις. 
*Ότι δεν αναφέρεται ρητά. 
Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

  4ημ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 28Η ΟΚΤ.pdf